American Pancakes z borówką i bitą śmietaną

panckes z jagodami2

Dzisiaj kolejna odsłona ulubionego śniadania moich dzieci, czyli pancakes z borówką i bitą śmietaną

 

Składniki (20 placków):

0,5 kg mąki

pół szklanki cukru pudru

3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

3 jajka

0,6 l mleka

0,5 szklanki oliwy

szczypta soli

 

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier puder. Suche składniki wymieszać
  2. Do suchych składników dodać: jajka, mleko i oliwę. Całość zmiksować.
  3. Gotowe ciasto odstawić na 15 minut
  4. Panckes smażyć z obu stron na patelni teflonowej na średnim ogniu
  5. Podawać z borówką, bitą śmietaną i sosem czekoladowym

panckes z jagodami1

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »