Bagietki faszerowane serem, pieczarkami, wędliną i papryką

bagietki nadziewane 1

Na dworze coraz zimniej i coraz czyściej nachodzi mnie ochota na coś sycącego.  Lubię zaczynać dzień od porządnego ciepłego śniadania, które daje mi siły na długie godziny.

Jedną z ciekawszych propozycji na takie śniadanie są bagietki nadziewane serem, pieczarkami, wędliną i papryką.

 

Składniki:

4 bagietki

6 dużych pieczarek

cebula

10 dag wędliny

papryka

15 dag sera żółtego

2 łyżki śmietany

4 jajka

1 łyżka oliwy

przyprawy: sól, pieprz, papryka

 

Wykonanie

Bagietki wydrążyć aby można było umieścić w nich nadzienie.

Cebulkę, pieczarki, paprykę i wędlinę pokroić w kosteczkę. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki. Gdy pieczarki ładnie się podsmażą dodać wędlinę i paprykę.

Jajka rozbełtać i przyprawić. Dodać śmietanę i 3/4 sera żółtego, wymieszać.  Połączyć podsmażane składniki z masą jajeczną i dobrze wymieszać.

Przygotowaną masą napełnić bagietki. Na koniec bagietki posypujemy pozostałą resztą sera żółtego. Pieczemy w temperaturze 170 stopni 15 – 20 minut.

bagietki nadziewane przekrojone

 

bagietki nadziewane

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »