Brwoni z kaszy jaglanej

browni z kaszy jaglanej1

Uwielbiam browni, tym razem jednak skusiłam się na delikatniejszą wersję ciasta, czyli browni na bazie kaszy jaglanej. Przepis na browni znalazłam na blogu Marta- gotuje.pl. Naprawdę polecam ten przepis, jest prosty a ciasto smakuje wyśmienicie.

Składniki:

0,5 szklanki kaszy jaglanej

50 ml oleju

3 jajka

0,5 szklanki śmietanki 30%

o,5 szklanki cukru

5 łyżek kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

migdały

szczypta soli

 

Wykonanie:

1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i mocno odsączyć.

2. Ugotowaną kaszę przełożyć do miski, dodać: olej, cukier, kakao i proszek do pieczenia.

3. Masę dokładnie wymieszać i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać migdałami.

4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

5. Przed pokrojeniem dobrze ostudzić.

browni z kaszy jaglanej

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »