Bułki zapiekane z jajkiem w środku

Print Friendly, PDF & Email

bułki z jajkiem

Bardzo ciekawym urozmaiceniem śniadania są bułki zapiekane z jajkiem w środku. Niby składniki te same co na jajko sadzone z bułeczką, ale jednak smak całkowicie inny. To idealna propozycja dla znudzonych codziennymi monotonnymi śniadaniami.

 

Składniki:

3 bułki

3 małe jajka

pół papryki

3 plasterki wędliny

3 plastry sera żółtego

szczypiorek

przyprawy: sól, pierz

 

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy pergaminem.

Bułki wydrążamy z miąższu. Dno każdej bułki wykładamy wędliną i kawałkami papryki. Do każdej bułki wbijamy jajko, boki bułki obkładamy paskami żółtego sera. Przygotowane do pieczenia bułeczki przyprawiamy solą i pierzem, następnie rozkładamy je na papierze pergaminowym.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni aż zetnie się białko. Podajemy posypane szczypiorkiem.

bułki z jajkiem2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »