Chlebki ala caprese

Print Friendly, PDF & Email

bagietki ala caprese

Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na bagietki ale carese. Oryginalny przepis znajdziecie na  stronie Two Peas and Their Pod. W wolnej chwili zachęcam też do odwiedzin, na tej stronie jest tam wiele wspaniałych i ciekawych przepisów.

Składniki:

2 chlebki typu włoskiego

pół kostki masła

3 ząbki czosnku

2 pomidory pokrojone w plastry

2 kulki mozzarelli

0,5 szklanki octu balsamicznego

przyprawy: sól, pieprz

świerza bazylia

Wykonanie

Masło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Chleby przekroić na pół, każdą kromkę posmarować przygotowanym masłem czosnkowym. Na chlebie ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę i przyprawić solą i pieprzem. Chlebki piec w temperaturze 180 stopni przez 25- 30 minut aż mozzarella się rozpuści.

Na rozgrzanej patelni podgrzewać ocet balsamiczny aż uzyskamy gęstą konsystencję.

Gotowe chlebki wyjmujemy z piekarnika, na każdym rozkładamy plastry pomidora. Chlebki posypujemy rozdrobnioną bazylią i polewamy octem. Smakują wyśmienicie.

bagietki ala caprese1

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. http://cynamon.net.pl napisał(a):

    Dziś szczególnie bym zjadła takie pyszności 😉
    http://cynamon.net.pl ostatnio opublikował…Zupa krem z pomidorów i marchwiMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »