Ciasto z wiśniami i kruszonką

Print Friendly, PDF & Email

ciasto ucierane z wiśniami

Składniki:

ciasto

250g mąki pszennej

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki cukru waniliowego

200g masła

3 jajka

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Kruszonka

1 szklanka mąki

100g masła

1 opakowanie cukru waniliowego

0,5 szklanki cukru

 

Wykonanie

1. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia

2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowy.

3. Do masła dodawać kolejno jajka i dalej miksować

4. Na koniec masę maślaną połączyć z mąką

5. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia

6. Wiśnie umyć, wydrylować i delikatnie oprószyć mąką, następnie rozłożyć na cieście

7. Przygotować kruszonkę mieszając i ugniatając mąkę z cukrem i masłem.

8. Ciasto posypać kruszonką

9. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut

ciasto ucierane z wiśniami 1

ciasto ucierane z wiśniami2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »