Corn dog

Print Friendly, PDF & Email

Corn dog, czyli parówki w cieście kukurydzianym, niezastąpiona przekąska na przyjęcie dla dzieci 🙂

 

Składniki:

2 opakowania parówek (najlepiej małych)

patyczki do szaszłyków

szklanka mleka

1,5 szklanki mąki kukurydzianej

0,5 szklanki mąki pszennej

2 łyżki musztardy (jak dla dzieci to nieostrej)

przyprawy: sól, pieprz

olej do smażenia

 

Wykonanie:

  1. Parówki nadziać na patyczki od szaszłyków
  2. Olej nagrzać do temperatury smażenia (corn dog najlepiej smaży się we frytkownicy)
  3. W misce wymieszać składniki, aż powastanie jednolite gęste ciasto
  4. Parówki zamoczyć w ciecie
  5. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto
  6. Najlepiej smakują z ketchupem 🙂 Smacznego

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »