Cukinia z parmezanem

 cukienia z parmezanem

Składniki:

2 małe cukinie

0,5 szklanki parmezanu

0,5 szklanki bułki tartej

oliwa

przyprawy: sól, pieprz, papryka

 

Wykonanie

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia

2. W misce mieszamy parmezan z bułkę tartą.

3. Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.

4. Pokrojone cukinie przekładamy do głębokiego naczynia i przyprawiamy: solą, pieprzem i papryką. Ostawiamy na 10 minut.

5.  Po upływie 10 minut skrapiamy cukinie oliwą.

6.  Każdy plasterek cukinii obtaczamy w mieszance sera i bułki tartej następnie kładziemy na blachę wyłożoną  papierem

7.  Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Uwaga: Cukinie najlpiej piec na opcji grill wtedy bardziej się zrumienią.

cukinia z parmezanem

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »