Cukinie faszerowane mięsem

Print Friendly, PDF & Email

cukienia faszerowana mięsem

Składniki:

3 małe cukinie

0,3 kg mięsa mielonego wołowego

1 cebula

100g ryżu

1 papryka

pół puszki kukurydzy

pół puszki czerwonej fasolki

100g startego żółtego sera

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

oliwa

 

Wykonanie:

  1. Ryż gotujemy wg przepis na opakowaniu.
  2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie;
  3. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone i podsmażamy
  4. Do mięsnego farszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydze i fasolkę
  5. Na koniec do farszu dodajemy ugotowany ryż; całość przyprawiamy
  6. Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na połówki. Usuwamy miąższ
  7. Tak przygotowane cukinie nadziewamy farszem mięsnym i posypujemy startym serem
  8. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 -30 minut

 

cukienia faszerowana mięsem1

cukienia faszerowana mięsem2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »