Delikatne flaczki z kurczaka

flaczki z kurczaka

Tradycyjne flaki to generalnie ciężka potrwa, ale flaczki z kurczaka należą już do dań dietetycznych. Na szczęście smakiem nie odbiegają bardzo od klasyki.

 

Składniki (5 porcji):

filet z kurczaka

ćwiartka z kurczaka

3 marchewki

pietruszka

kawałek selera

cebula

sól, pieprz, papryka, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

 

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy i wrzucamy do około 5 litrów wody. Dodajemy też umyte mięso i przyprawiamy. Gotujemy około godziny. Po tym czasie wyjmujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Mięso oddzielamy od kości i kroimy w drobne kawałeczki. Warzywa i mięso dodajemy do bulionu. Zupa powinna być gęsta aby nie trzeba było jej dodatkowo zaprawiać zasmażką.

Porcja zupy to około 180 kcal.

flaczki z kurczaka1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »