Domowe hamburgery

hamburgery1

Dzisiaj wyjątkowo chcę polecieć wam przepis Pascala na domowe hamburgery z książki „Okrasa kontra Pascal”. Próbowałam wiele przepisów na hamburgery ale ten jest jednym z najciekawszych i  najlepszych  według mojej opinii.

Przepis ten znajdziecie też tutaj.

Składniki:

6 bułek hamburgerowych

0,5 kg wołowego mięsa mielonego

8 korniszonów

2 łyżki kaparów

2 małe czerwone cebule

2 łyżki ketchupu

3 łyżki musztardy

2 łyżki sosu sojowego

2 żółtka

przyprawy: sól, pieprz,

200g sera żółtego

pomidor

sałata

olej

masło

 

Wykonanie:

Korniszony, kapary i jedną cebulę kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone. Do mieszanki dodajemy ketchup, musztardę, sos sojowy, żółtka oraz przyprawy. Całość mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i 20 g masła. Z mięsa formujemy hamburgery, które następnie podsmażamy krótko na tłuszczu z obu stron. Podsmażone hamburgery przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy około 10 minut.

Przekrojone na pół bułki hamburgerowe rozkładamy na blasze wyłożonej pergaminem. Spody posypujemy startym serem. Pieczemy około 3 – 5 minut aż serek się delikatnie rozpuści.

Na gotowe spody każdej bułki nakładamy sałatę, plasterek pomidora, hamburgera oraz czerwoną cebulę, przykrywamy górną częścią bułki.

hamburgery

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »