Grillowany łosoś na szpinaku

łosoś ze szpinakiem1

Składniki

1 filet z łososia

300g szpinaku mrożonego rozdrobnionego

10 dag szynki

3 ząbki czosnku

śmietana

1 łyżka masła

pieprz, sól, papryka

Wykonanie:

  1. Czosnek pokroić na kosteczkę i podsmażyć na maśle
  2. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i lekko podsmażyć
  3. Na patelnię wrzucić szpinak, dusić dopóki szpinak się nie rozmrozi
  4. Szpinak przyprawić i zagęścić śmietaną
  5. Łososia umyć, osuszyć i przyprawić
  6. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut
  7. Łososia podawać na szpinaku z pieczonymi ziemniakami

łosoś ze szpinakiem

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »