Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Print Friendly, PDF & Email

GULASZ

Gulasz wołowy to jedno z ulubionych dań moich Panów. Na tygodniu robimy go dość rzadko bo jednak wołowina wymaga dłuższego gotowania, za to w weekendy gulasz króluje na naszym stole.

Składniki:

30 dag wołowiny

20 dag pieczarek

1 cebula

1 duża papryka

przecier pomidorowy

oliwa do smażenia

przyprawy: sól, pieprz, papryka, ziele angielskie, liść laurowy

 

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone na kawałki mięso i lekko podsmażyć.

Mięso zalać 4 szklankami wody i przyprawić. Do wywaru dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Całość gotować około 1,5  godzin na małym ogniu. Następnie dodać  pokrojoną paprykę i dalej dusić około 30 minut. Po tym czasie do gulaszu dodać przecier pomidorowy.

GULASZ5

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

2 komentarze

  1. Świadome odżywianie napisał(a):

    Mniam! Z przyjemnością bym to pochłonęła 😉

  2. mopswkuchni napisał(a):

    Pyszne połączenie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2015 🙂 Kończy się już jutro niestety.
    mopswkuchni ostatnio opublikował…Jajecznica z pieczarkamiMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »