Jabłka pod kruszonką

Print Friendly, PDF & Email

jabłka pod kruszonką7

 

Często robię jabłka pod kruszonką. Zazwyczaj stanowią one dodatek do lodów. Chociaż muszę przyznać, że jako samodzielne danie też są wyśmienite.

 

Składniki ( 4 porcje)

3 jabłka

2 łyżki brązowego cukru

100 g masła o temperaturze pokojowej

szklanka mąki

2 łyżeczki cynamonu

 

Wykonanie

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Posypujemy je cynamonem (jeżeli jabłka są kwaskowe można je dodatkowo posypać cukrem).

Do miski wkładamy pokrojone na kawałki masło, cukier i mąkę. Ugniatamy do uzyskania kruszonki. Jabłka przekładamy do foremek i posypujemy kruszonką.

Pieczemy przez około pół godziny. Porcja jabłek pod kruszonką to około 340 kcal.

 

jabłka pod kruszonką

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »