Jabłka w cieście

jabłka w cieście

Składniki

0,5 kg mąki

7 jabłek

1 szklanka mleka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 jajka

2 łyżeczki cukru waniliowego

szczypta soli

tłuszcz do smażenia

 

Wykonanie

  1. Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w poprzek na plasterki
  2. W misce połączyć składniki: jajka,  mleko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy,  sól. Wymieszać do uzyskania gęstej masy o konsystencji śmietany.
  3. Plastry jabłek maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  4. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął tłuszcz
  5. Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem

jabłka w cieście1

 

jabłka w cieście2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »