Jajecznica z fasolką na tostach

Print Friendly, PDF & Email

tosty z fasolką

Jeżeli nie macie pomysłu na jajecznice, proponuję wypróbować jajecznicę z fasolką na tostach. Takie małe ala angielskie urozmaicenie klasycznej jajecznicy.

Składniki (3 porcje)

6 jajek

puszka fasolki w sosie

boczek

pęczek szczypiorku

masło

przyprawy: sól, pieprz

 

Wykonanie:

Tosty opiekamy w tosterze. Jeszcze gorące smarujemy masłem. Na suchą gorącą patelnie kładziemy plastry boczku i delikatnie je opiekamy. Gotowe plastry boczku wykładamy na tosty. Na patelni z tłuszczem po boczku przygotowujemy jajecznicę. Przygotowaną jajecznicę wykładamy na tosty. Na wierzch kładziemy podgrzaną fasolkę. Tosty pospypujemy szczypiorkiem.

tosty z fasolką2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Józef napisał(a):

    Danie ewidednie anglosaskie, może irlandzkie. Dobre, ale trzeba się przekonać!
    Józef ostatnio opublikował…Weselny samochód – dlaczego musi być wyjątkowy?My Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »