Kartoflanka na parówkach

kartoflanka na parówkach1

Składniki:

5 parówek

7 ziemniaków

1 cebula

2 marchewki

1 pietruszka

oliwa

przyprawy: sól, pieprz, papryka, 2 łyżki majeranku

 

Wykonanie:

  1. Cebulę kroimy na kosteczkę
  2. Warzywa obieramy i kroimy na kosteczkę
  3. Na oliwie podsmażamy cebulę i ziemniaki
  4. Jak ziemniaki lekko się podsmażą dodajemy parówki
  5. Całość zalewamy około 3l wody, dodajemy pozostałe warzywa
  6. Zupę  przyprawiamy
  7. Gotujemy około godziny
  8. Ugotowaną zupę można delikatnie zblędować aby była gęstsza

kartoflanka na parówkach

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »