Kasza jaglana z serem

Print Friendly, PDF & Email

kasza jakglana z serem2

Składniki:

200 g kaszy jaglanej

szczypta soli

250 g twarogu

10 dag masła

3 małe jajka

2 łyżki cukru pudru

1 łyżka cukru waniliowego

 

Wykonanie

1. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

2. Ugotowaną kasze odsączamy i zostawiamy do ostygnięcia.

3. Do głębokiej miski przekładamy: kaszę, twaróg, masło, jajka i cukier. Składniki mieszamy.

4.  Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Ciasto pieczemy około godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Można podawać z owocami lub niewielką ilością dżemu lub słodkiej śmietanki.

kasza jakglana z serem

kasza jakglana z serem1

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

3 komentarze

  1. Idalia napisał(a):

    Dopiero w ostatnim czasie zaczęłam doceniać uroki kaszy jaglanej. Można z niej przygotować naprawdę świetne dania:-)

  2. Tella napisał(a):

    Wygląda przepysznie! U mnie w kuchni często pojawia się kasza jaglana bio planet 🙂

  3. atka napisał(a):

    Dziękuję za genialny pomysł na kaszę jaglaną. Do wypróbowania w weekend.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »