Kawałki łososia w boczku

Print Friendly, PDF & Email

łosoś w boczku6

Idealny obiad dla mnie to ryba, a jak wiadomo wśród ryb królem jest łosoś. Podany w boczku z pieczonymi ziemniaczkami tworzy wręcz idealny obiad.

Składniki:

0,5 kg fileta z łososia

20 dag boczku w plastrach

oliwa do podsmażenia

przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Delikatnie usuwamy ości z łososia, następnie odcinamy skórę. Rybę kroimy na kawałki. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem, następnie zawijamy w boczek i spinamy wykałaczką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Łosoś w boczku najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i świeżą surówką.

łosoś w boczku1

łosoś w boczku2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Buty taneczne napisał(a):

    Wygląda przesmacznie! Muszę wypróbować ten przepis 🙂
    Buty taneczne ostatnio opublikował…Stakato model ST-6 3″ cielistyMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »