Kopytka z sosem z indyka

kopytka z sosem z indyka

Składniki:

gotowe kopytka

3 filety z podudzi indyka

cebula

marchewka

czosnek

1 łyżka mąki

przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka, ziele angielskie, liść laurowy

 

Wykonanie:

  1. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy
  2. Mięso z indyka kroimy na kawałeczki
  3. Marchewkę kroimy na małe cząsteczki
  4. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso i marchewkę.  Podlewamy szklanką wody
  5. Sos przyprawiamy i gotujemy około 40 minut, aż mięso będzie miękkie
  6. Sos zagęszczamy mąką
  7. Podajemy z kopytkami lub ziemiankami

kopytka z sosem z indyka1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »