Kotlety z kalafiora

Print Friendly, PDF & Email

kotelty  z kalafiora1 copy

Składniki:

2 kalafiory

2 jajka

pół szklanki bułki tartej

1 cebula

2 ząbki czosnku

przyprawy: sól, pieprz, papryka

oliwa

 

Wykonanie:

1. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na złoto

2. Kalafiora umyć, rozdzielić różyczki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Zostawić do wystygnięcia.

3. Wystygniętego kalafiora ubić tłuczkiem do ziemniaków

4. Do kalafiorowej masy dodać: jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wymieszać składniki

5. Z masy formować małe kotleciki i obtaczać w bułce tartej

6. Smażyć na rozgrzanej oliwie

kotelty  z kalafiora

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Józef napisał(a):

    Do tej pory po prostu panierowałem kalafiora i mam ochotę jutro sobie zrobić na podwieczorek. Ale coś czuję że zrobię to właśnie. Kotlet wygląda smakowicie no i ma czosnek. Napiszę niebawem jak wyszło!
    Józef ostatnio opublikował…Weselny samochód – dlaczego musi być wyjątkowy?My Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »