Kremówka z krówką i bitą śmietaną

Print Friendly, PDF & Email

ciastko z krówką 1

W zeszłym roku natrafiłam na bardzo fajny przepis: ciasto z kremem karpatkowym i krówką. Przepis zamieszczony był w dodatku do Gazety Wyborczej „Palce lizać”.

Lubię ten przepis za to ze jest szybki :). Zaraz większość osób oskarży mnie o lenistwo. No cóż nie zawsze jest czas i ochota wielkie pieczenie. W takich przypadkach to ciasto sprawdza się idealnie, smakiem i wyglądem nie odbiegając od najbardziej wyszukanych i skomplikowanych przepisów.

W porównaniu do oryginalnego przepisu wprowadziłam kilka „ulepszeń”. Po pierwsze używam gotowej krówki, którą tylko rozpuszczam w gorącej wodzie aby ładnie dała się rozsmarować. Daje również podwójną ilość kremu aby ciasto wyszło wyższe wtedy dużo lepiej smakuje i ładniej się prezentuje. To idealna propozycja do kawy.

A oto szybki rezultat moich piątkowych zmagań.

 

kremówka z krówką

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »