Kromki chleba w jajku

chlebek w jajku

Wstaje rano a tu niespodzianka. Chleb na śniadanie sczerstwiał. Na szczęście można go jeszcze uratować robiąc np. chlebek w jajku lub tosty francuskie.  Ja miałam zwykły chleb więc zrobiłam chlebek w jajku.

Składniki (na 4 osoby):

8 kromek chleba

3 jajka

przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek

olej do smażenia

 

Wykonanie:

Jajka rozbełtać i przyprawić. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Kromki chleba maczać dokładnie w jajku następnie przekładać na patelnię i smażyć na złoto.

Jedna porcja zawierająca 2 kromki to około 320 kcal.

chleb w jajku

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »