Leczo z cukinią i kiełbasą

Print Friendly, PDF & Email

leczo2

Na bardzo gorące dni polecam leczo – danie lekkie, aromatyczne i pełne świeżych warzyw.

Składniki:

3 małe cukinie

20 dag pieczarek

3 młode cebule

3 papryki

3 pomidory

30 dag kiełbasy

10 dag kiełbasy chorizo

koncentrat pomidorowy

przyprawy: pieprz, sól, papryka, ziele angielskie, liść laurowy

 

Wykonanie

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Cukinie, pieczarki, cebulę, paprykę i pomidory kroimy w kosteczek. Kiełbasę kroimy w plasterki. Do garnka wsypujemy: kiełbasy, cukinie, pieczarki, cebulę i podlewamy połową szklanki wody. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, zielem angielskim i liściem laurowym. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu, aż cukinia będzie miękka. Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę i pomidory. Gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego i finalnie przyprawiamy potrawę.

leczo

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

2 komentarze

  1. Marzena napisał(a):

    Bardzo lubię takie dania 🙂
    Marzena ostatnio opublikował…Babeczki z budyniem i owocamiMy Profile

  2. Sandra napisał(a):

    Uwielbiam leczo 😀 Mogłabym je jeść przez całe wakacje 🙂
    Sandra ostatnio opublikował…Leczo z kabaczkaMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »