Makaron z bakłażanem i pomidorami

makaron z bakłażanem2

Składniki (3 osoby):

400 g makaronu, u mnie tagliatelle

1 bakłażan

2 pomidory

3 ząbki czosnku

oliwa

przyprawy: sól, pieprz, oregano

10g tartego żółtego sera

 

Wykonanie:

Makaron gotujmy wg przepisu na opakowaniu.

Bakłażana kroimy w kosteczkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i również kroimy  w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy czosnek się zrumieni dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy, aż będzie miękki około 5 -7 minut. Po tym czasie do bakłażana dodajemy pomidory i przyprawiamy potrawę solą, pieprzem, oregano i opcjonalnie cukrem. Gotujemy jeszcze przez koło 2 minuty.

Sos wykładamy na makaron i posypujemy żółtym serem.

makaron z bakłażanem1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »