Makaron z tuńczykiem i brokułem

Print Friendly, PDF & Email

makaron z tuńczykiem

Składniki:

400g makaronu pene

2 puszki tuńczyka w oleju

1 duża papryka

1 brokuł

1 cebula

przyprawy: sól, pieprz

natka pietruszki

 

Wykonanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu
  2. Różyczki brokułu ugotować w gorącej wodzie około 3 minut
  3. Cebulę pokroić na piórka, a paprykę na paseczki.
  4. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać paprykę i lekko podsmażyć
  5. Pod koniec smażenia do cebuli i papryki dodać tuńczyka, całość przyprawić
  6. Sos połączyć z makronem i posypać pietruszką

makaron z tuńczykiem1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »