Makaron z wołowiną i szparagami

makaron z wołowiną i bakłażanem (2)

Składniki:

40 dag wołowiny

20 dag wędzonego boczku

20 dag zielonych szparagów

1 cebula

przecier pomidorowy

50 dag makaronu

0,5 łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

przyprawy: bazylia, oregano, papryka

oliwa

 

Wykonanie

1. Wołowinę kroimy na paseczki, przyprawiamy: solą, pieprzem, papryką i skrapiamy oliwą. Zostawiamy na minimum 5 godzin w marynacie

2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Mięso grillujemy około 1 godziny

3. Szparagi kroimy na 1 cm kawałki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie

4.  Cebulę i boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu

5. Do cebuli dodajmy szparagi i grillowaną wołowinę

6. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy sos obficie oregano i bazylią. Dodajmy również sól i cukier.

7. Sos gotujemy jeszcze przez 5 minut.

8. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem

makaron z wołowiną i bakłażanem

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »