Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Print Friendly, PDF & Email

makaron ze szpinakiem i suszonymi pomirodarmiv

Nie masz czasu i pomysłu na szybkie ale zdrowe danie. Wypróbuj przepis na makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami z dodatkiem sera pleśniowego i orzechów. Wspaniała kompozycja smaków. Przygotowanie to zaledwie 15 minut.

 

Składniki:

500g makaronu

300g szpinaku (u mnie mały baby szpinak, duże liście trzeba najpierw pokroić)

200g szynki

4 ząbki czosnku

120g sera pleśniowego

200ml  śmietany kremówki

8 suszonych pomidorów

pół szklanki orzechów włoskich

przyprawy: sól. pieprz

oliwa

 

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Na patelni podsmażamy szynkę, dodajemy czosnek i szpinak. Smażymy dopóki  szpinak nie zredukuje swojej objętości. Następnie dodajemy pokrojone pomidory, śmietankę i ser pleśniowy. Gotujemy aż ser się całkowicie rozpuści. Na koniec dodajemy lekko posiekane orzechy i przyprawiamy.

Sos mieszamy z makaronem.

 

makaron ze szpinakiem i suszonymi pomirodarmi1

makaron ze szpinakiem i suszonymi pomirodarmi
Zima we włoszech

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »