Muffinki truskawkowe

muffinki z truskawkami

Składniki:

400 g mąki

2 jajka

1 szklanka kefiru

pół szklanki brązowego cukru

pół szklanki oleju

szczypta soli

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag truskawek

aromat waniliowy

 

Wykonanie

1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli, suche składniki mieszamy

2. W drugim naczyniu łączymy składniki mokre: roztrzepane jajka, aromat waniliowy, olej i kefir

3. Łączymy składniki suche i mokre. Mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

4. Truskawki kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.

5. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

 

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »