Muszelki ze szpinakiem

muszelki ze szpinakiem

Składniki:

250g makronu muszelki

300 g szpinaku mrożonego

szklanka śmietany

3 ząbki czosnku

10 dag sera żółtego

przyprawy: sól, pieprz

1 łyżka masła

 

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, zostawiamy do ostygnięcia
  2. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na maśle
  3. Do czosnku dodajemy szpinak, dusimy około 10 minut
  4.  Gotowy szpinak zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy
  5. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach
  6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem
  7. Muszelki nadziewamy szpinakiem i układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym
  8. Gotowe muszelki posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym d 180 stopni przez około 20 minut

 

2 komentarze

  1. agdwarszawa napisał(a):

    Mniam 🙂 Ostatnio bardzo podobną wersję jadłam na obiad 🙂

  2. MeCooks napisał(a):

    Super przepis!
    Zapraszam do mnie 🙂
    http://www.mecooks.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »