Papryka faszerowana mięsem mielonym

Print Friendly, PDF & Email

papryka faszerowana mięsem

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wołowego

100g ryżu

1 cebula

2 ząbki czosnku

puszka małej kukurydzy

puszka czerwonej fasolki

1 mała zielona papryka

6 dużych czerwonych papryk

przecier pomidorowy

1 łyżka mąki

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

 

Wykonanie:

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni
  2. Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu
  3. Do podsmażonej cebuli dodać mięso i lekko podsmażyć
  4. Przygotować farsz – wymieszać : mięso, ryż, fasolkę, kukurydzę i pokrojoną drobno zieloną paprykę. Farsz przyprawić
  5. Papryczki umyć, odciąć wieczko i usunąć nasiona
  6.  Nadziać każdą z papryczek farszem
  7. Przygotowane papryczki umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać 2 szklankami wody
  8.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę
  9. Pod koniec pieczenia do naczynia dodać przecier pomidorowy i zagęścić sos 1 łyżką mąki

papryka faszerowana mięsem1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Hosting napisał(a):

    Faszerowane warzywa sa ciekawym pomyslem na letni obiad. Klasyka jest papryka faszerowana miesem mielonym i ryzem. Mieso z nadzienia jest wyjatkowo wilgotne, poniewaz caly czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadaja smaku, a dzieki ryzowi danie jest sycace i nie wymaga innych dodatkow. Mnie kolorowy wyglad papryki, zawsze zacheca do jej jedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »