Paprykowy indyk w jogurcie

Print Friendly, PDF & Email

indyk w jogurcie

Indyk w bardzo soczystym wydaniu, otoczony jogurtem i papryką stanowi bardzo wykwintne danie nie tylko na niedzielne popołudnie.

Składniki:

Pierś z indyka około 1kg

szklanka jogurtu naturalnego

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka (1 łyżeczka), papryka ostra (1 łyżeczka), opcjonalnie przyprawa do mięs pieczonych

 

Wykonanie:

  1. Jogurt mieszamy z przyprawami
  2. Indyka myjemy i osuszamy
  3. Pierś z indyka zalewamy jogurtem i odstawiamy do zamarynowania (najlepiej na noc)
  4. Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1,5 godziny

indyk w jogurcie 1

 

1 Odpowiedź

  1. Kasia napisał(a):

    O i to będę dzisiaj jadła 🙂 właśnie potrzebowałam takiego przepisu, dzięki!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »