Parówki w cieście francuskim

Print Friendly, PDF & Email

parówki w cieście francuskim

Składniki:

6 parówek

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 jajko

 

Wykonanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 kawałków, takiej wielkości, aby można było w nie zawinąć poarówkę
  2. Parówki układamy na cieście, ciasto zwijamy w rulonik
  3. Parówki nacinamy
  4. Nacięte parówki zwijamy i zlepiamy końce.
  5. Gotowe parówki układamy na papierze do pieczenia zachowując odległości
  6. Smarujemy rozbełtanym jajkiem
  7. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

parówki w cieście francuskim2

 

1 Odpowiedź

  1. Pływak napisał(a):

    Pychota – takie zastosowanie parówek lubię 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »