Pstrąg grillowany

pstrąg grillowany

Pstrąg grillowany to potrawa bardzo lekka i aromatyczna. Danie idealne na lekki obiad lub kolację.

Składniki:

2 całe pstrągi

cytryna

pęczek koperku

3 ząbki czosnku

1 łyżka masła

sól, pieprz

 

Wykonanie:

Pstrąga myjemy, suszymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Środek pstrąga wypełniamy koperkiem, pokrojoną w plasterki cytryną oraz plasterkami czosnku. Rybę przekładamy na folię spożywczą i okładamy kawałkami masła. Folię szczelnie zawijamy. Pstrągi wkładamy do piekarnika i pieczemy około pół godziny.

 

Porcja grillowanego pstrąga to około 400 kcal.

pstrąg grillowany4
pstrąg grilowany5

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »