Racuchy z jabłkami

racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami uwielbiają wszystkie dzieci. Jest ono proste mało wymagające  bardzo smaczne. Do tego ten cudowny zapach jabłek przelatany z cynamonem.

 

Składniki

0,5 kg mąki

5 jabłek

2 szklanki mleka

płaska łyżeczka sody

3 jajka

2 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli

tłuszcz do smażenia

 

Wykonanie

Jabłka obrać i pokroić na kawałki.

Jajka rozbełtać, dodać mleko i wymieszać najlepiej w mikserze. Dodać przesianą mąkę, sodę, cukier puder, cynamon, sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej w miarę gęstej masy. Na koniec dodać jabłka i wymieszać delikatnie łyżką.

Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać masę na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru.

Podawać posypane cukrem pudrem.

 

racuchy

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »