Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

Uwielbiam słodycze, ale wiadomo są lekko mówiąc troszkę kaloryczne. Dlatego dzisiaj pokusiłam się o zdrowszą wersję mojego ulubionego przysmaku jakim jest Rafaello. Aby było zdrowsze i mniej kaloryczne przygotowałam je na bazie kaszy jaglanej. Oryginalny przepis pochodzi z tej strony.

 

Składniki:

200g kaszy jaglanej

500 ml mleka

100g wiórków kokosowym + 30g wiórków do obtaczania

łyżka masła

2 łyżki miodu lub syropu klonowego

 

Wykonanie:

  1. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą
  2. Oczyszczoną kaszę gotujemy w mleku, aż wchłonie całe mleko. (kaszę trzeba co jakiś czas mieszać aby się nie przypaliła)
  3. Pod koniec gotowanie do kaszy dodajemy miód i masło
  4. 100g wiórków prażymy na patelni do lekkiego zbrązowienia
  5. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy
  6. Z masy formujemy kulki
  7. Kulki obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych
  8. Uformowane Rafaello wkładamy do lodówki do schłodzenia

Rafaello z kaszy jaglanej1

 

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »