Roladki schabowe nadziewane szynką, serem, papryką i ogórkami.

Print Friendly, PDF & Email

roladki schabowe

Nie miałam pomysłu na schab. Buszując po intrenecie w poszukiwaniu ciekawego przepisu, wpadłam na przepis na roladki schabowe nadziewane szynką, serem, papryką i ogórkiem. Przepis okazał się sukcesem, roladki wyszły wyśmienite. Szczerze polecam. Oryginalny przepis znajdziecie pod tym linkiem.

 

 

Składniki (5 osób):

5 plastrów schabu

5 plastrów szynki

5 pasków sera żółtego

2 ogórki konserwowe

2 kawałki marnowanej papryki

przyprawy: sól, pieprz

3 jajka

bułka tarta do panierki

mąka do panierki

olej do smażenia

 

Na sos:

3 łyżki ketchupu

3 łyżeczki majonezu

2 łyżeczki musztardy

 

Wykonanie:

Mieszamy składniki na sos.

Schab lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Paprykę, ser i ogórki kroimy na wąskie słupki. Każdy kawałek mięsa smarujemy sosem, następnie kładziemy na niego szynkę, paprykę, ogórka i ser. Delikatnie zwijamy i spinamy roladki wykałaczką.

Panierujemy najpierw obtaczając roladki w mące, następnie w jajku i kolejno w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy roladki do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Jedna roladka to około 450 kcal.

roladki schabowe z szynką

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. kasiac napisał(a):

    oj, jak ja lubię takie jedzonko 🙂 Pyszne roladki!
    kasiac ostatnio opublikował…Golce – kluski ziemniaczane – kuchnia kaszubskaMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »