Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem

filty z kurczaka z pieczarkami2 copy

Urlop, urlop i po urlopie. Czas powrócić do pracy i dawnych obowiązków. Może zacznę więc dzisiaj od roladek z kurczaka z pieczarkami i serem.

Składniki (3 osoby):

3 duże filety z kurczaka

15 dag pieczarek

3 paski żółtego sera (u mnie był to ser wędzony dla lepszego smaku)

1 szalotka

przyprawy: sól, pieprz

2 jajka

bułka tarta do panierki

mąka do panierki

olej do smażenia

 

Wykonanie:

Pieczarki i cebulę kroimy na drobne kawałeczki. Następnie podsmażamy i przyprawiamy.

W filetach wycinamy kieszonki. Do każdej kieszonki wkładamy kawałek ser i nadzienie pieczarkowe. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy najpierw obtaczając roladki w mące, następnie w jajku i kolejno w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy roladki do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smakują wyśmienicie z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami.

filty z kurczaka z pieczarkami1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »