Ryba po grecku

Print Friendly, PDF & Email

ryba po grecku

Składniki

0,5 kg dorsza

3 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

mały koncentrat pomidorowy

przyprawy: sól, pieprz

 

Wykonanie:

1. Wierzch

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni do uzyskania złotego koloru. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce o małych oczkach. Warzywa dodajemy do cebuli, podlewamy połową szklanki wody i dusimy około 20 minut, aż warzywa będą miękka. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy potrawę.

2. Ryba

Rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Przyprawioną rybę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wykładamy na talerze i przykrywamy warzywami.

ryba po grecku 1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »