Ryba w sosie koperkowym

ryba w sosie koperkowym1

Składniki:

1 duży filet z dorsza

1 duża cebula

pęczek koperku

śmietana 18%

sól, pieprz

oliwa

 

Wykonanie:

Cebulę siekamy na drobne kawałeczki i smażymy na złoty kolor.  Rybę kroimy na kawałeczki i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę podlewamy szklanką wody, dodajemy rybę i pokrojony koperek. Gotujemy około 15 minut. Po tym czasie delikatnie wlewamy śmietanę. Sos gotujemy jeszcze przez około 5 minut.

Rybę podajmy z ziemniakami lub ryżem.

ryba w sosie koperkowym2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Ramoneska damska napisał(a):

    Uwielbiam takie połączenie :)!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »