Ryba z sosem brokułowo – chrzanowym

Print Friendly, PDF & Email

ryba na brokułach1

Składniki:

2 duże filety rybne najlepiej z dorsza

mąka do panierowania

przyprawy: sól, pieprz

1 brokuł

2 łyżki chrzanu

oliwa do smażenia

 

Wykonanie:

Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Wystygnięte różyczki blendujemy razem z 2 łyżkami chrzanu.

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Rybę podajemy na sosie brokułów – chrzanowym. Idealnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem.

ryba na brokułach5

ryba na brokułach4

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »