Ryż z jabłkami, cynamonem i rodzynkami

Print Friendly, PDF & Email

zdjęcie 4Uwielbiam szybkie i proste potrawy. Ryż z jabłkami spełnia oba te kryteria. Dodatkowo, jakby nie patrzeć, jest to mój smak dzieciństwa, dlatego chętnie przygotowuję tą potrawę moim dzieciom.

 

 

Składniki

Jabłka 0,5 kg

Ryż 1 torebka

Cynamon

Rodzynki garść

 

Wykonanie

Ryż gotujemy do miękkości. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Wrzucamy do garczka, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy aż do rozpadnięcia się jabłek. Pod koniec gotowania dodajemy cynamon i rodzynki. Ostatni krok to wymieszanie jabłek z ryżem. Potrawa najlepiej smakuje na ciepło. Można ją podawać zarówno jako lekki obiadek, deser albo pożywne śniadanko.

 

 

zdjęcie 5

 

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »