Sałatka meksykańska

Print Friendly, PDF & Email

sałatka meksykańka3

Często zabieram sałatki do pracy. Są one idealną alternatywą dla kanapek. Sałatka meksykańska wspaniale pełni rolę lunchu w pracy. Jest zdrowa, pożywna i przecudnie kolorowa. Poprawa nastroju gwarantowana.

Składniki (6 osób):

200 g ryżu

4 papryki konserwowej

puszka kukurydzy

puszka groszku konserwowego

puszka czerwonej fasoli

4 szalotki

5 ogórków konserwowych

250 g szynki w kawałku

mały majonez

przyprawy: sól, pieprz

 

Wykonanie:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy na małe kawałeczki.  Szynkę kroimy na wąskie paski. Do wystudzonego ryżu dodajemy pokrojone w kostkę: ogórki, paprykę, cebulę oraz szynkę. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączamy i dodajmy do sałatki. Całość mieszamy. Do gotowej sałatki dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem.

sałatka meksykańka4

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »