Schab nadziewany oliwkami i suszonymi pomidorami

schab z oliwkami i pomidorami4

Dzisiaj coś dla wielbicieli nadziewanego schabu, tym razem jednak w nietypowej formie bo nadziewany oliwkami i suszonymi pomidorami. Dzięki suszonym pomidorom na pewno nie wyjdzie suchy.

Składniki:

1 kg schabu bez kości

oliwa

6 suszonych pomidorów

6 oliwek

przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano

 

Wykonanie:

Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem wyciąć otwór, następnie nadziać schab naprzemiennie suszonymi pomidorami i oliwkami. Tak przygotowane mięso przełożyć do miski, skropić oliwą i przyprawić solą, pierzem, oregano i bazylią.  Schab powinien postać  marynacie minimum 5 godzin, (najlepiej jak postoi całą noc).

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około godziny.

Uwaga: aby schab nie był suchy można go podlać połową szklanki wody.

schab z oliwkami i pomidorami2

schab z oliwkami i pomidorami

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »