Schab w sosie chrzanowym

schab w sosie chrzanowym

Składniki:

4 kotlety schabowe

1 słoiczek chrzanu

przyprawy: pieprz, sól, liść laurowy

2 łyżki mąki

oliwa do smażenia

Wykonanie:

Schab przyprawić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Do mięsa dodać pół słoiczka chrzanu i lekko podsmażyć. Całość zalać 2 szklankami wody i gotować na małym ogniu przez godzinę. Jeżeli woda wyparuje należy ją dolać. Po godzinie dodać resztę chrzanu i zaprawić sos mąką.

schab w sosie chrzanowymy

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »