Serowe rogaliki z jabłkami

Print Friendly, PDF & Email

rogaliki serowe z jabłkiem

Składniki:

0,7 kg mąki

200g cukru

200 g miękkiego masła

200g sera białego

2 jajka

4 łyżeczki proszku do pieczenia

4 jabłka

na lukier

szklanka cukru pudru

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka wody

 

Wykonanie:

  1. Jabłka obrać i pokroić w grube paski
  2. W misce połączyć suche składniki: mąkę i proszek do pieczenia
  3. Jajka rozbełtać i wymieszać z cukrem.
  4. Do jajek dodać masło, ser biały i suche składniki
  5. Wyrobić ciasto
  6. Ciast rozwałkować na około 4 mm w okrąg. Okrąg podzielić na 8 kawałków o kształcie trójkąta.
  7. Na każdy trójkąt nałożyć pokrojone jabłka; zwinąć rogaliki i zakleić boki.
  8. Rogaliki przełożyć na papier do pieczenia,  piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut
  9. Przygotować lukier rozpuszczając na parze cukier puder z sokiem i odrobiną wody.
  10. Wystudzone rogaliki polukrować

 

rogaliki serowe z jabłkiem3

rogaliki serowe z jabłkiem2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »