Skrzydełka z kurczaka w ketchupie

Print Friendly, PDF & Email

skrzydełka w ketchupie

Składniki

300 g skrzydełek z kurczaka

0,5 szklanki ostrego ketchupu

5 łyżek oliwy

przyprawy: sól, pieprz, papryka, przyprawa ziołowa do kurczaka

 

 

Wykonanie:

1. Oliwę wymieszać z ketchupem i przyprawami

2. Skrzydełka zalać sosem  i zostawić na 3 godziny do zamarynowania.

3. Piec około 0,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami.

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »