Talarki ziemniaczane z piekarnika

Print Friendly, PDF & Email

talarki 1

Ziemniak w roli głównej czemu nie, przecież nie zawsze musi być tylko dodatkiem. To danie pamiętam dobrze z dzieciństwa moja mama często robiła talarki jako samodzielne danie a ja je bardzo lubiłam. Teraz robię je rzadziej ale jak już mi się zdarzy to wspomnienia powracają.

 

Składniki (4 porcje )

2 kg ziemniaków

0,3 kg kiełbasy

duża cebula

20 dag pieczarek

15 dag tartego sera żółtego

przyprawy: majeranek, pieprz, sól, tymianek

oliwa

 

Wykonanie

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Kiełbaskę pokroić w plasterki. Cebulę i pieczarki pokroić drobną kostkę.

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie z przyprawami i oliwą w naczyniu żaroodpornym. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni.

Pod koniec pieczenia posypać starym żółtym serem i zapiec.

talarki

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »