Wafle przekładane masą krówkową

kajmak z krówką

Jestem okropnym łasuchem. Jednym z moich ulubionych słodkości są kajmaki. Najbardziej lubię te przekładane masą krówkową.

Składniki:

wafle do kajmaków

2 masy krówkowe

 

Wykonanie:

Puszkę masy krówkowej wkładamy do wody i gotujemy około pół godziny, aby masa się rozpuściła. Po tym czasie otwieramy puszkę i mieszamy masę do uzyskania jednolitej konsystencji.

Następnie pozostaje już tylko przełożenie wafli masą. Gotowe wafle należy odłożyć w suche miejsce na około 3 godziny. Można położyć na nie ciężka książkę, aby się nie powyginały.

Jeden wafel przekładany krówką to około 300 kcal.

wafle kajmakowe

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »