Wątróbka z jabłkami

wątróbka z jabłkami

Za wątróbką niespecjalnie przepadam. W zasadzie jedyna forma wątróbki, która mi smakuje tą wątróbka przełamana smakiem jabłka. I ten przepis dzisiaj opiszę.

Składniki (5 porcji):

0,7 kg wątróbki drobiowej

2 cebule

4 jabłka

1 szklanka mleka

mąka

oliwa,

przyprawy: pieprz i sól.

 

Wykonanie:

Wątróbkę oczyścić, usunąć resztki żyłek i namoczyć w mleko na 2 godziny.

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoty kolor. Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Następnie lekko poddusić. Wątróbkę przyprawić, obtoczyć w mące i smażyć do miękkości na rozgrzanym tłuszczu. Na koniec smażenia dodać cebulę i jabłka, wymieszać i lekko podsmażyć aby jabłka  i cebulka przeszły smakiem wątróbki. Gotowe.

wątróbka z jabłkami 1

 

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »